Det idylliska boendet är inrymt i före detta arbetarbostäder i den gamla brukslängan från 1843 centralt beläget i det vackra bruket vid Östersjökusten beläget mellan Gävle och Söderhamn.
– Vi välkomnar nu alla 258 000 medlemmar i STF till ett av mellansveriges allra finaste besöksmål, säger Ulrike Steiner som driver Axmar Bed & Breakfast. Här kan man både njuta, vandra, cykla, paddla eller följa med på någon av våra populära natursafaris.

Axmar bruk är Gästriklands enda kulturreservat och även ett naturreservat med södra Bottenhavskustens största sammanhängande skärgårdsområde.
– Rummen är varsamt renoverade med bibehållen charm och erbjuder en ombonad och lugn miljö, säger Ulrike. Vi har öppet året runt och har nu sju hemtrevliga och personligt inredda rum. Ett av rummen är tillgänglighetsanpassat och har eget badrum (minisviten). Övriga rum har gemensamma faciliteter där två rum delar på ett badrum med dusch och toalett. Två sällskapsrum samt en liten trinett finns att tillgå liksom vår härliga trädgård. Mattes och husses älsklingar är också välkomna i tre av våra rum. Fritt WiFi finns givetvis i hela huset.

Om Axmar Bed & Breakfast
Axmar Bed & Breakfast och Axmar Bruksbod med gårdsbutik erbjuder boende och egenproducerat mathantverk i hjärtat av Axmar Bruk. Verksamheten startades 2016 av värdparet Ulrike och Jan som brinner för mathantverk, hållbarhet, kvalité och värdskap. Målsättningen är att vara Sveriges mysigaste Bed & Breakfast och man och erbjuder sju hemtrevliga och smakfullt inredda rum. Gäster välkomnas året runt. Här finner du som gäst en ombonad och lugn miljö där du kan ta en vilopaus från vardagen. Den uppskattade frukosten är omsorgsfullt utvald och där serveras ekologiskt och närproducerat varje morgon. Bl.a. hembakat bröd, ägg från egna höns och produkter från det egenproducerade mathantverket.
Boendet är mitt i Axmar Bruk, ett natur- och kulturreservat med gångavstånd till både havskrogen Axmar Brygga, Axmar Brukscafé och den vackra Engelska parken.

För mer information och bokning
Ulrike Steiner
076-775 52 32
Axmar Bruksbod och Bed & Breakfast
Axmarstig 208, 817 94 Axmar
https://www.axmarbruksbod.se

Om STF - Svenska Turistföreningen
STF är en ideell medlemsförening som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att vi slår vakt om allemansrätten och inte minst inspiration och guidning till nya äventyr.
För mer information se https://www.svenskaturistforeningen.se