I år arrangeras guidningarna i samarbete med Gävle kommun och kan vi erbjuda guidningarna kostnadsfritt på marknadslördagarna, som äger rum den 2, 9, 16, 23 och 30 juli samt den 6 augusti. Den 16 juli och den 6 augusti har vi även guidningar för barn, som är också gratis.

Skulle du gärna gå på guidning vid ett annat tillfälle eller med en egen grupp, då kan du läsa mer här.

Varmt välkommen på guidning önskar Föreningen Hyttan!

Foto: Stig Jönsson

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.
Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.
Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

För mer info se: https://axmarbruk.se