Hanna Rüdel är ny VD för solhybridföretaget Samster som med säte i Kungsbacka nu fortsätter sin frammarsch. Hanna har mångårig erfarenhet från innovativa teknikbolag där hon ansvarat för teknisk utveckling, innovationsarbete och kommersialisering av ny teknik.

Marknaden för solenergi är hetare än någonsin och Samsters vision om en hållbar värld i energibalans kan bli verklighet. Vägen dit skall ske genom partnerskap och samverkan.

- Att flera aktörer går samman för att erbjuda smarta och hållbara lösningar på energiproblemen är en förutsättning för att vi ska nå dit vi vill, säger Hanna Rüdel.

Samster kommer fortsätta satsa på solenergilösningar genom att göra sina beprövade system med solhybrider tillgängliga för fler. Därför väljer Samster nu att ingå flera nya samarbeten med återförsäljare och partners runt om i landet. För energiomställningsprojekt i fastighetssektorn är Samster redan en välrenommerad aktör. För villaägare kommer det snart att finnas möjlighet att bli en del av en större klusterinstallation, frukten av ett samverkansprojekt där Samster arbetar tillsammans med Energimyndigheten och andra drivande aktörer i branschen.

- Vi har en otroligt spännande resa framför oss. Solhybrider med bergvärme och värmepumpssystem är en beprövad, robust och energismart lösning som vi nu skall ge fler möjlighet att investera i, summerar Hanna Rüdel.

Hanna tillträdde som VD 1 oktober 2022. Hon efterträdde Kent Samuelsson, en av Samsters grundare, som nu är CTO i bolaget.

Samster är ett ungt climate tech-bolag med rötterna i solenergi och värmepumpsteknik. Grundidén är att skapa effektivare och klimatsmarta energilösningar för bostäder, fastigheter och industrier. Kent Samuelsson och Vilhelm Steier startade bolaget 2013 och har sedan dess drivit utveckling och försäljning av den patenterade solhybridpanelen. Idag har bolaget 10 anställda med bas i Kungsbacka där grundarna Kent och Ville fortsätter att ta fram smarta patenterade energi-innovationer.

Läs mer via www.samster.se

SAMSTER

För ytterligare information kontakta oss gärna.

VD Hanna Rüdel hanna.rudel@samster.se

Press & kommunikation: Rickard Werecki mail: pr@werecki.com
WERECKI PROMOTION COMPANY www.werecki.com